Nordmarkskapellet eies og drives av Oslo Kristelige Studentlag. Den daglige driften utføres av Kapellrådet (leder, utleiesjef, innkjøpssjef, regnskapsfører, talersekretær, pianistsekretær, interiøransvarlig, teknisk sjef) og Kapellkomiteen (husfolket, dvs. "husmødre" og "husfedre" som er i kapellet hver helg). All innsats for kapellet er frivillig og ubetalt. Inntekter får vi hovedsakelig gjennom kollekter, utleie og cafésalg på søndagene. Vi er alltid takknemlige for gaver til drift og vedlikehold av kapellet (Konto 0530 3110897 med navn og adresse "Nordmarkskapellet, Oslo").

Historikk
Nordmarkskapellet ble tegnet i 1924 av Norges første kvinnelige arkitekt, Kathinka Lexow (1889-1978). Kapellet ble bygget på dugnad og ble innviet 2. april 1933. Siden da er kapellbygningen blitt utvidet flere ganger. Lagshytta er en frittstående bygning, ti meter unna kapellbygningen, som ble satt opp på 1960-tallet. Siste ombygging var i 1995 da det ble laget et moderne storkjøkken i kapellbygningen.

Kapellbygningen
Kapellbygningen består av selve kirkerommet, en stor peisestue, kjøkken og sovefløy. I kjelleren er det vaskerom med dusjer og varmekabler i gulvet og et tørkerom. Sovefløyen har tre store soverom med åtte køyer og et mindre rom med fire køyer. I tillegg er det en liten peisestue og et lite en-sengs soverom som leietakerne disponerer frem til lørdag kl 17 når husmor og husfar (husfolket) kommer opp. Kapellbygningen har 28 sengeplasser. I kapellrommet finnes et piano, som kan trilles inn i den store peisestuen. Se romoversikt.

Lagshytta
Lagshytta ligger tvers over tunet, ti meter fra kapellbygningen og kan leies sammen med kapellbygningen eller av en uavhengig gruppe. Hytta har peisestue med langbord, piano og en krittavle, kjøkken, to soverom i første etasje og seks i andre etasje. Det er vaskerom i hver etasje, og de som leier Lagshytta kan bruke dusjene i kapellet. Lagshytta har 47 sengeplasser. Se romoversikt.
Aktiviteter
Stedet har en liten ballbane for fotball og volleyball, en ti meter bred klatrevegg (en buldrevegg der man klatrer sideveis nær bakken uten behov for sikringsutstyr) og en 8 meter høy klatrevegg. En leder med klatreerfaring kan organisere klatring der. Klatreutstyret må tas med selv.

Adkomst
Nordmarkskapellet ligger 5 km fra Voksenkollen og Frognerseteren stasjoner på Holmenkollbanen. Det går an å sykle til kapellet på fine grusveier i sommerhalvåret. I vinterhalvåret prepareres grusveiene til fine skiløyper. Til Sognsvann er det 10 km. Fra Sørkedalen skole er det 4 km, for det meste på blåmerket sti. Fra Tryvann er det 4 km på grusvei. Veien inn til kapellet fra Hammeren er 7,4 km, vinterbrøytet og merket med røde avstandsskilt. Se vår kartskisse.

Vær og føremelding
I skisesongen er det daglige føremeldinger fra Skiforeningen. Klikk på dagens dato og scroll ned til Nordmarka syd. Hvordan været er meldt for Nordmarkskapellet, kan du se her. Mer lokalt vær og bilde fra webkamera finnes på websidene til Kikutstua. Se nederst i listen til venstre.
www.nordmarkskapellet.no/om/VeiKart.pdf