Ofte stilte spørsmål
Hvordan kommer jeg meg til Nordmarkskapellet?
Til fots
T-bane til Frognerseteren, følg deretter grusvei til Tryvannstua (sykkelrute 113) og videre Nordmarkskapellet (sykkelrute 121), i alt ca 6 km.
T-bane til Voksenkollen, følg deretter grusvei til Tryvannstua (sykkelrute 184) og videre Nordmarkskapellet (sykkelrute 121).
Bil til Frognerseteren eller Tryvannstårnet, deretter grusvei ned til Tryvannstua (sykkelrute 154) og videre inn til Nordmarkskapellet (sykkelrute 121).
Det finnes også en rekke ulike blåmerkede stier mellom Frognerseteren og Nordmarkskapellet (rødmerkede løyper er skiløyper). Se http://www.skiforeningen.no/ for kart og stier.
På sykkel
Fra Frognerseteren: følg grusveien til Tryvannstua (sykkelrute 113) og videre til Nordmarkskapellet (sykkelrute 121), i alt ca 6 km.
Fra Sognsvann: her er det to muligheter
Følg lysløypa på østsiden av Sognsvann til Ullevålseter (sykkelrute 116). Fra Ullevålseter går det grusvei inn til Nordmarkskapellet (sykkelrute 123 og 121).
Følg grusveien på vestsiden av Sognsvann opp til der lysløypa begynner (sykkelrute 117). Følg deretter lysløypa opp til Frønsvolltråkka (sykkelrute 115) og videre til Tryvannstua (sykkelrute 118). Fra Tryvannstua går det grusvei inn til Nordmarkskapellet (sykkelrute 121).
På ski
Om vinteren finnes det mange ulike skiløyper som fører inn til Nordmarkskapellet. Gode startsteder er Frognerseteren, Sognsvann, Hammeren (i Maridalen) og Sørkedalen.
Se http://www.skiforeningen.no/ for løype og preppestatus
Med bil
Bilkjøring er i utgangspunktet forbudt i Nordmarka pga Markaloven. Frakt av mat og utstyr inn til Nordmarkskapellet skal derfor skje ved umotorisert kraft.
Personer som har en funksjonshemning som gjør at de ikke kan gå, kan søke om kjøretillatelse fra Oslo kommune (legeerklæring må fremlegges). Les betingelsene nøye før du søker. Utgangspunktet er strenge reguleringer og en streng praktisering av regler og forskrifter.
Selv om du får innvilget kjøretillatelse er det ikke tillatt å kjøre i marka mellom 10-17 på lørdager og søndager av hensyn til turgåere.
Bilveien inn til Nordmarkskapellet starter ved Hammeren i Maridalen og går via Ullevålseter.
Hva finnes av kjøkkenutstyr?
Kapellbygningen (hovedbygningen)
Storkjøkken med stor komfyr/stekeovn med fire plater.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med kjeler, stekepanner, skjærefjøler, arbeidsboller og arbeidsredskap
Dekketøy til 100 personer (dype tallerkener, flate små tallerkener, flate store tallerkener, glass, kopper, bestikk)
I den store peisestua er det bord og stoler til ca 70 personer.
Annet tilgjengelig kjøkkenutstyr: kaffetrakter med filter, vannkoker, vaffeljern, håndmikser
Kjøkkenet har et stort kjøleskap. I tillegg er det mulig å legge noen frysevarer i fryseren som kapellkafeen bruker (men her er plassen begrenset).
Oppvasken grovvaskes for hånd og desinfiseres i steamer (storkjøkkenoppvaskmaskin)
Oppvaskbørste, zalo og andre vaskemiddel
Leietakere må selv ta med: servietter, bakepapir, aluminiumfolie o.l., samt alle matvarer.
Lagshytta
Kjøkkenet har to stekeovner og induksjonskomfyr med fire plater.
Kjøkkenet er fullt utstyrt med kjeler, stekepanner, skjærefjøler, arbeidsboller og arbeidsredskap
Dekketøy til ca 50 personer (dype tallerkener, flate små tallerkener, flate store tallerkener, glass, kopper, bestikk)
I stua er det bord og stoler til ca 40 personer. I tillegg kan man dekke på til 6 personer på kjøkkenet.
Annet tilgjengelig kjøkkenutstyr: kaffetrakter med filter, vannkoker, vaffeljern, håndmikser
Kjøkkenet har et kombinert kjøle- og fryseskap.
Kjøkkenet har oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.
Oppvaskbørste, zalo, tabletter til oppvaskmaskin, og andre vaskemiddel
Leietakere må selv ta med: servietter, bakepapir, aluminiumfolie o.l., samt alle matvarer.
Finnes det madrasser og dyner?
Det er madrasser og puter på Nordmarkskapellet, ingen dyner. Ta med deg egen sovepose og eget putetrekk!
Finnes det dusj og toalett?
I kjelleren i Kapellbygningen finnes det to bad med to dusjer hver. Disse deles mellom leietakere i Lagshytta og Kapellbygningen.
På Lagshytta finnes det i tillegg to bad med vask og speil.
Toalett finnes i eget bygg på tunet. Leietakere trenger ikke å ta med dopapir.
Hva finnes av teknisk utstyr (projektor, lydanlegg osv)?
Lagshytta & Kapellbygningen: Vi har projektor, bluray-spiller og lydanlegg i både Lagshytta og Kapellbygningen. Prosjektorene kobles til med VGA eller HDMI (Standard). Lydanleggene med fast installerte høytalere er koblet til bluray-spiller, eller kobles til med en vanlig mini jack (3,5mm TRS).
Kapellrommet har projektor (VGA/HDMI Standard)og noen løse høytalere (mini jack). Det er ingen pc/laptop på Nordmarkskapellet.
Hva finnes av musikkutstyr?
I Lagshytta finnes det et fastmontert, elektrisk piano.
I den store peisestua i Kapellbygningen finnes det et piano på hjul som alle leietakere kan benytte. Det nye pianoet i kapellrommet er låst, men kor og andre grupper som ønsker å bruke det nye pianoet kan få koden til låsen ved å ta kontakt (Matthias - 94156131).
I kapellrommet står det et notestativ.
I Kapellbygningen finnes det også en gitar (ta med ekstra gitarstrenger - vi kan dessverre ikke garantere at alle strengene er på plass hele tiden!...)
Hvordan sjekker vi vær og snøforhold på Nordmarkskapellet?
Værmelding: http://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Nordmarkskapellet/time_for_time_detaljert.htm
Webcam som viser vær og snøforhold på tunet: http://www.lookr.com/no/lookout/1426255049-Nordmarkskapellet
Kan vi grille ute?
Ja! Vi har to tønnegriller på tunet, og ved, som kan brukes for å grille.
På tunet er det også benker til å sitte på og en liten bålplass
Vennligst ikke tenn bål andre steder på tunet enn oppi tønnegrillene eller på bålplassen. Dette av hensyn til brannfare og fordi tunet ser stygt ut når det ligger halvutbrente vedkubber her og der.
Hvilke aktiviteter inne og ute kan vi gjøre?
I både Lagshytta og Kapellbygningen finnes det flere ulike brettspill. Vi anbefaler at du tar med egen kortstokk - de vi har er ofte ikke komplette fordi kort forsvinner.
Både Lagshytta og Kapellbygningen har prosjektor og lydanlegg, som egner seg til filmkveld eller kahoot for eksempel.
På forsiden av kapellet finnes det en inngjerdet fotballbane.
Bak soveromsfløyen i Kapellbygningen finnes det en volleyballbane.
Det finnes også en klatrevegg og en buldrevegg ute, se kart over utearealene. Man må ha med egen klatresele og tau for å bruke klatreveggen.
Nordmarkskapellet ligger midt i et tett nettverk av grusveier, blåmerkede stier og rødmerkede skiløyper. Se http://www.skiforeningen.no/ for kart og løyper. Dere kan for eksempel ta turen til:
Nærmeste badevann er Blankvann (ca 1.3 km fra Nordmarkskapellet).
Kan vi fyre i peisen? Hvor finner vi ved?
Det er peis i både Lagshytta og Kapellbygningen.
Se oppslag ved inngangsdørene for å vite hvor den tørreste veden ligger.
Er kapellet tilrettelagt for gjester med funksjonshemning?
Ved behov for transport til kapellet må man søke Oslo kommune om en kjøretillatelse. Du trenger en kjøretillatelse og må regne med 3 ukers behandlingstid. På lørdager & søndager mellom 10:00 & 17:00 er det ikke lov å kjøre uansett. Studentene eller gruppen må sørge selv for transporten med egen bil eller kjøretjenester...
Vi har en del rullestolbrukere innom Nordmarkskapellet, men ikke alle steder er like enkelt å nås. Av de to utleie-bygningene vi har er Lagshytta enklest å være i som rullestolbruker, selv om det er en liten terskel i inngangen. Kapellbygningen har en trapp med 3 trinn. Så er det en ekstern utedo-bygning, også med et lite trinn. Det finnes en konstruksjon for å komme inn med rullestol i selve kapellet, men den er noe tungvint å sette sammen. Dusjene er i kjelleren, som er kun tilgjengelig med trapp.
Om vinteren med snø og is blir det mye vanskeligere å komme seg mellom de forskjellige bygningene, om sommeren kan man til og med kjøre opp til tunet med bil.
Når er det gudstjeneste på Nordmarkskapellet? Kan vi bidra til gudstjenesten?
Det er gudstjeneste hver søndag i studiesemesteret, se kalender.
Gudstjenesten begynner kl 12 og varer ca 40-45 minutter. Den har en enkel form (liturgi). Vi har ingen fast prest på Nordmarkskapellet, men har i stedet ulike talere i løpet av semesteret, både utdannede prester og “vanlige folk”.
Kapellkafeen er åpen søndager fra 10.30 til 14.00 (stengt under selve gudstjenesten)
Hvis dere ønsker å bidra med musikk/sang eller annet til gudstjenesten, så gi oss gjerne beskjed på forhånd.
Hva innebærer det å ha kapellvakt?
De som leier Kapellbygningen og/eller Lagshytta i helgene får det vi kaller "kapellvakt" som innebærer at man blir med på forberedelser og gjennomføring av gudstjenesten og kafédrift søndag fra kl 9.30 til ca 15.
Husfolket organiserer kapellvakten og fordeler arbeidsoppgavene mellom de som er i Kapellbygningen og Lagshytta. Det som skal gjøres er bla. vaffelsteking, salg i kafeteriaen før og etter gudstjenesten, vasking og rydding i kapell, peisestue og andre fellesarealer, oppvask etter kafedriften.
I tillegg til kapellvakten skal alle vaske/støvsuge de rommene de har brukt.
Hvem er husfolket? Hva gjør de?
Husfolket er frivillige, som regel studenter, som har vakt på Nordmarkskapellet 2-3 helger i semesteret.
Husfolket reiser inn til Nordmarkskapellet lørdag ettermiddag/kveld. I tillegg til å koordinere arbeidsoppgaver og ha ansvar for gudstjenesten og kafédrift, har husfolket også ansvar for ulike vedlikeholdsoppgaver (bytte lyspærer, vaske brukte kluter og håndkler osv.)
Hva er bestillingsvillkårene
Leietakeren forplikter seg til å følge ordensreglene og branninnstruksen (https://res.nordmarkskapellet.no/BrannOgOrden.pdf)
Antall personer
Du oppgir hvor mange gjester du forventer at overnatter. Etter oppholdet blir du bedt om å oppgi hvor mange dere faktisk var, så får du faktura innen kort tid.
Avbestilling
Hvis du avbestiller mindre enn én måned før oppholdet, blir du fakturert minstebeløpet. Dette gjelder ikke hvis du har bestilt mindre enn én måned før oppholdet.